Melken

Melk is een van de belangrijkste dierlijke producten voor menselijke consumptie. Een vereiste aan melkveehouders is dat er melk wordt geproduceerd van hoge kwaliteit en met een samenstelling die voldoet aan de wensen van de consument.

Melken is niet alleen een handeling waarbij melk via de spenen wordt afgetapt, het is ook een gebeurtenis waarbij veel fysiologische mechanismen worden geactiveerd in het lichaam van een melkgevende koe. Gebeurtenissen die invloed hebben op de regelmechanismen voor productiecapaciteit, melksamenstelling, voeropname en het gedrag van het dier.

Het doel van dit boek is de lezer bekend te maken met het complexe en tegelijkertijd fascinerende onderwerp "Melken". We zullen vanuit een fysiologisch oogpunt leren begrijpen hoe een lacterend dier functioneert en we zullen zien hoe de techniek erin geslaagd is om tegemoet te komen aan de natuurlijke behoeften van de koe.

Lees alles over Efficiënt Melken in onderstaand kennisboek.

Farmish, het blog van DeLaval

Loading...

Meer weten?

Kijk ook eens op www.milkproduction.com

Gesponsord door DeLaval

At DeLaval we use cookies to make your website experience better. You can change your web browser settings if you do not allow cookies or do not want cookies to be saved. Read more about how DeLaval handles cookies. I have read and accepted the information on how DeLaval handles cookies.